Mind, Body & Self

Coaching volgens de Pijn Reset Methode:
 De sleutel voor chronische (pijn) klachten.

Heb jij chronische, fysieke en of mentale pijnklachten en wil je pijnvrij zijn? Wil je daar intensief mee aan de slag? Lees dan verder of deze methode geschikt is voor jou of voor iemand in je omgeving.

 

Wat is de Pijn Reset Methode?

De PRM methode is gebaseerd op een holistische behandelwijze, gericht op de relatie tussen body en mind, met belangrijke thema’s als lichaam, emoties, levensveranderingen en je zelf-herstellend vermogen.

Deze benadering heeft al veel mensen geholpen pijnvrij te worden van: hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, rugpijn, buikpijn, migraine, pijnlijke spieren, fibromyalgie, prikkelbaar darmsyndroom, spanningspijn, bekkenpijn, whiplash, kniepijn, vermoeidheid en meer.

Wat doet deze Pijn Reset Methode?

Waarom werkt deze methode wel en andere methoden niet?
Wat anders is aan deze methode, is de holistische benadering; alles omvattend. We kijken samen naar het geheel en naar jouw specifieke situatie.
In de reguliere gezondheidszorg worden klachten vaak los van elkaar behandeld wat dan kan resulteren in symptoombestrijding.
Zorgverleners hebben vaak geen tijd, aandacht of kennis voor een volledige, allesomvattende aanpak. The pill for every ill. Dat is meestal de zogenaamde remedie.  En dat wil de farmaceutische industrie graag zo houden.
In de geneeskunde wordt veelal gewerkt met medicijnen, injecties en operaties en is men onvoldoende  bewust van de onderliggende oorzaak van de pijn.
Wat je niet weet houd je ziek. In het traject wat je bij mij aangaat kom je erachter wat de werkelijke oorzaak kan zijn van je hoofdpijn, nek, schouderklachten, of welke klacht dan ook. De pijn wordt niet meer vermeden of verdoofd maar is juist de sleutel naar pijn-vrij worden.

Wat is vaak de onderliggende oorzaak van chronische pijn?

Het lichaam is prima in staat zichzelf te helen bij ziekte, beschadiging of verwonding.
Chronische pijn is elke pijn, ongemak of onplezierig gevoel dat meer dan 3 maanden aanhoudt  of langer dan de normale herstelperiode. Benoemd als TMS (Tension Myoneural Syndrome), een pijnlijke aandoening veroorzaakt door spanning. Ook wel bekend als psychosomatische aandoening.

Al in 1975-1985 hebben wetenschappers bewezen dat een chronisch mild zuurstoftekort kan leiden tot ernstige pijn. Onbewust onderdrukte emoties en innerlijke conflicten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken met effect op alle leefgebieden.

Als jij een stressvolle of emotionele gebeurtenis ervaart zal het zenuwstelsel reageren met een verkramping, een vaatvernauwing en een slechtere doorbloeding waardoor minder zuurstof door je lichaam gaat. Je lichaam heeft gevoelige of zwakke plekken en de verkramping ontstaat vaak op een tactische / strategische plek. Bijvoorbeeld op de plek waar je ooit die operatie hebt gehad, of bijvoorbeeld in je hoofd ( migraine), je maag/darmstelsel,  je schouder of nek. Onbewust onderdrukte emoties, emoties die niet in je zelfbeeld passen of te beangstigd zijn, worden door het brein omgeleid naar iets fysieks zoals pijn. De pijn die zich manifesteert is echt, de oorzaak zit in het brein. 

Je kunt je pijn helen met kennis en wijsheid.

Naast mijn werk als gekwalificeerd yogadocent en Thai Yoga Masseuse ben ik altijd blijven leren.

Door studies te volgen en mijzelf te trainen. Elke dag weer.

Pijn Reset Methode Into The Center

Om te kunnen werken met een allesomvattende aanpak heb ik de Pijn Reset Methode Opleiding (PRM) van Tim van Orsouw gevolgd. De achterliggende theorie van één van de onderdelen van deze methode is gebaseerd op het werk van Dr. John E. Sarno. Deze methode heeft duizenden mensen van hun chronische pijnklachten afgeholpen zonder operaties, dry needling, oefeningen, medicijnen, massagetherapieën enzovoort.
*De trainingen van Byron Katie en Jan Geurtz en de masterclasses van Howard Schubiner, hebben mij onderricht gegeven in het onderzoeken en trainen van de geest, het meer bewust worden van, en leren omgaan met onzekerheid, zelf-afwijzing en destructief gedrag. Het opsporen, onderzoeken en ombuigen van belemmerende gedachten en patronen. 

*Naast de gevolgde trainingen en opleidingen ben ik ervaringsdeskundige en door het leven gepokt en gemazeld.

Into the Center is aangesloten bij Stichting Emovere. Een landelijk platform van professionals en ervaringsdeskundigen met als doel verandering te brengen in de aanpak van onbegrepen langdurige pijn/klachten

Stichting Emovere: www.stichtingemovere.nl
Kennisplatform: www.depijnvoorbij.nl
Verhalen van jongeren: www.ziemijnu.nl

 

Voor vragen of informatie kun je altijd telefonisch of via e-mail contact opnemen:
06 40033270 / info@intothecenter.nl

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden:
* De persoonlijke Pijn Reset Methode  coaching is een volledig 1 op 1 traject.

*Je zal zo’n 8 à 10 weken (waar nodig langer) bezig zijn waarbij je al vrij snel minder of geen pijnklachten meer hebt.
*Je gaat zelf actief aan de slag met een inzichtvol boek en een werkboek, (wat je van mij krijgt),  inspirerende films die je gaat bekijken. En met oefeningen vanuit opdrachten.
*Ik begeleid je wekelijks zowel online als live en heb intensief contact met je over de opdrachten en voortgang van jouw proces zodat jij de oefeningen en methode jezelf volledig eigen gaat maken.
*We zien elkaar drie keer, waarvan een Pijn Reset Dagdeel van 4 uur.
*Je krijgt nazorg in de vorm van online of telefonisch feedback gedurende 2 maanden.
*Je hebt onbeperkt toegang tot je eigen beveiligde online leeromgeving.

Je bent bij mij niet in therapie, ik ga je niet redden of genezen. De methode is maatwerk en gericht op jouw situatie, je leert jezelf te helen op zo’n manier dat je dat vervolgens steeds weer zelf kan en niet blijft terugkeren naar huisarts, fysio, behandelaars of andere artsen.

De totale waarde voor dit intensieve 1 op 1 traject is € 1497,00. Jouw investering is nu € 797,00.
Per 01 oktober wordt de investering € 1097. Gezien de huidige economische crisis houd ik voorlopig het lage tarief aan. Je houdt altijd toegang tot je beveiligde online leeromgeving met alle informatie en oefeningen. 

* Het online traject in groepsverband

In samenwerking met Therese Snel van Theresesnel.nl bied ik een online traject van 8 weken aan in een groep met minimaal 4 deelnemers. Start bij voldoende belangstelling.

De investering is nu: € 397,-

Je houdt ‘onbeperkt’ toegang tot alle onderdelen en bonussen in de beveiligde online leeromgeving.

*Een online traject in een groep van minimaal 4 mensen
*Een inzichtvol fysiek boek en bijbehorend werkboek
*Een online leeromgeving met waardevolle informatie en oefeningen
*Acht wekelijkse groepssessies: Bij aanmelding en afstemming van de groep wordt een trajectperiode bepaalt .

* Een deeltraject of een los consult 

Wil je graag sparren of je situatie bespreken en daarbij ondersteuning van mij vanuit de Pijn Reset Methode, dan kan dat. We hebben dan telefonisch of online een 1,5 uur gesprek waarin we samen kijken naar jouw persoonlijke situatie.
Je kunt losse consulten inplannen waar nodig of het bij een keer laten.

De investering per sessie: € 80,00

Deeltraject:  Je krijgt eerst een gratis intakegesprek. Van daaruit bekijken we samen of een deeltraject op maat passend is bij jou waarna je, als je zou willen, steeds door kan groeien met nieuwe, toe te voegen delen. Dit is een volledig op maat gemaakt, persoonlijk traject op jouw hulpvraag. Je hoeft hier niet meteen te kiezen voor de hele methode. Dat kan prettig voor je zijn als je al enigszins bekend met de methode en wat versterking nodig hebt, of als je heel expliciet wilt werken aan een situatie .
Of als je per deel wilt kijken wat financieel bij je past.

De investering is op aanvraag

Voor vragen of informatie kun je altijd telefonisch of via e-mail contact opnemen:
06 40033270 / info@intothecenter.nl

 

Wat is de volgende stap?

Deze benadering is niet voor iedereen.

Voor wie is deze methode wel.

Deze benadering is geschikt voor je als:

 • Je langer dan drie maanden last hebt van lichamelijke en/of mentale pijn.
 • Je voor je aanhoudende klachten geen duidelijke medische verklaring hebt gehad
  of de pijn is niet meer representatief voor de verklaring.
 • Verschillende behandelingen (therapieën, medicijnen) onvoldoende hebben geholpen.
 • Je klachten toenemen bij spanning of stress.
 • Je klachten afnemen bij ontspanning of warmte.
 • Er stressvolle of onprettige gebeurtenissen speelden rond de start van de pijnklachten (bewust of onbewust).
 • Je een doorzetter bent met een sterke motivatie om van je klachten af te komen.
 • Je jezelf herkent in één of meer van de volgende eigenschappen: ondernemend, perfectionistisch, gedreven, people-pleaser. zorger, verzorger, hoog gevoelig, spiritueel
 • Je het beste uit je leven wil halen.

Voor wie is het niet?

Deze benadering is niet geschikt als:

 • Je last hebt van acute pijn of blessures, zoals pijn in de eerste 6 weken na een breuk, scheur of kneuzing, waarbij duidelijk weefselschade is.
 • Je niet openstaat voor het idee dat onbewust onderdrukte emoties verantwoordelijk kunnen zijn voor lichaamsspanning en pijn.
 • Je uiteindelijk niet wilt stoppen met pijnstillende of verdovende medicatie en je het lastig vindt om bij problemen zelfonderzoek te doen.
 • Je niet therapietrouw bent. Het is belangrijk dat je alle stappen doorloopt en de opdrachten en oefeningen uitvoert.
 • Je geen computer of laptop hebt, je geen eigen emailadres hebt.

Let wel, ik werk met een klein aantal mensen en ben daarin selectief.

Voor een succesvol resultaat is het belangrijk dat het traject ook echt geschikt is voor je. Dat je bereid bent om gevoelens en onbewuste processen te onderzoeken.
Het is een intensief traject, waarbij je eerlijk naar jezelf en je leven kijkt.
Voor blijvende verandering kijk je naar alle factoren die je klachten in stand houden,
op lichamelijk, mentaal – en emotioneel niveau en zelf de regie te nemen over je gezondheid.

Je gaat in het traject aan de slag met levensveranderingen en de relatie tussen emoties en je pijnklachten.

Voordat we officieel een samenwerking aangaan, hebben we daarom eerst een oriënterend gratis adviesgesprek. Hierin brengen we samen in kaart waar je nu staat, wat je doelen zijn en wat er nodig is om deze te bereiken. Op basis van dit gesprek kan ik bepalen of er een match is. Ik zal je alleen een aanbod doen als ik je met dit traject ook echt kan helpen om je doelen te bereiken.

Vraag een gratis adviesgesprek van 45 minuten aan via onderstaande contactgegevens of button.

Dank voor je aandacht.

Voor vragen of informatie kun je altijd telefonisch of via e-mail contact opnemen:
06 40033270 / info@intothecenter.nl

Afspraak maken Coaching

Afspraak maken Yoga

Afspraak maken Massage

Into the Center Leusden
Danielle Urbanus

telefoon: 06-40033270