nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief Intothecenter Juli 2015

Thema van deze nieuwsbrief: Tot hier en niet verder?

Op 21 juni j.l. werd over de hele wereld International Yoga Day gevierd. Lang geleden werd yoga door India aan de rest van de wereld geschonken en ook India heeft deze dag in het leven geroepen. De allereerste International Yoga Day werd een groot succes. Honderd duizenden mensen vierden op hun eigen persoonlijke manier een moment op een matje alleen of in grote groepen. Ik heb mij aangesloten bij een grote groep mensen die samen op deze dag, na intensieve voor-training, 108 Sun Salutations (zonnegroeten) realiseerden. Een enorme uitdaging waarvoor discipline, doorzettingsvermogen en compassie nodig is. Met zuivere intentie “een offer” brengen aan iets of iemand.

Neergestort op de mat, na behaald resultaat, dacht ik: “Zo, dat was het dan!”. Alleen… dat was het niet. Naderhand, en nog, merk ik dat dit avontuur doorwerkt in alle facetten. Lichamelijk en geestelijk. Op het moment dat je denkt: “nu ben ik er”, begint het pas!

Vanuit mijn yoga-opleiding leerde ik dat er geen limiet is. Stop the limit. Hoezo is er een grens aan wat je kunt? Juist daar, op dat punt, ga je verder, ontwikkel je door, ondervind je progressie. Mijn afgelopen werkperiode in Thailand heeft wederom eenzelfde ervaring teweeg gebracht. Eenmaal thuis en volop in het Hollandse leven, realiseer ik me pas wat een enorme veranderingen en ontwikkelingen plaatsvinden en nog steeds blijven doorwerken. Op alle gebieden van yoga-ontwikkeling, lessen, privé en mentaal.

We groeien en groeien zonder limiet. Zoals Buzz Lightyear riep: “To infinity and beyond”.


RoodZoet schrijft:

Sukha Yoga heeft een nieuwe website!

Nicole Hirschfeldt van roodzoet.nl schuift ook bij deze nieuwsbrief aan. Je kunt meer van haar lezen op de website van roodzoet waar ze ook een winkeltje heeft met originele geluksbrengers en kadootjes.

“Een antwoord zonder vraag”.

‘Waarom groeten wij elkaar?’ Ik had het me nog nooit afgevraagd, totdat ik vorige week op de snelweg reed. Daar kreeg ik spontaan antwoord op mijn niet-gestelde-vraag.

In de spits passeerde ik een auto met een echtpaar. De vrouw zat aan de niet bestuurderskant en keek mij met een neutraal gezicht aan. Zonder aarzeling glimlachte ik vriendelijk en knikte kort. Terwijl ik dat deed, draaide zij haar hoofd weer weg en een ogenblik van stilte volgde. Tot op het moment waarop mijn energie haar bereikte. Je zag haar denken. Was deze groet speciaal voor haar bedoeld? Ze nam de tijd om het te beseffen en langzaam draaide ze haar hoofd opnieuw mijn kant op. Twijfelend kijkend en aftastend of haar waarneming juist was. Toen de landing van mijn knikje een feit was, zag ik haar houding

veranderen. Ze rechtte haar rug, liet haar ogen stralen en stuurde mij, per ommegaande, een welgemeende glimlach terug. Mijn onbewuste missie was geslaagd.

De vraag ‘waarom wij elkaar groeten’ hoef ik nu dus niet meer te stellen. Het zet een wederzijdse stroom van positieve energie in werking en geeft elke dag wat extra kleur. En vanuit deze optimistische gedachte, groet ik u allen.

Overzichtelijk, informerend en vooral mooi, vind ik zelf. De website is gemaakt door kunstenaar en grafisch ontwerper Paul Hoebee van Doearte Design

Neem eens rustig een kijkje op www.intothecenter.nl

Als je wilt en de mogelijkheid hebt, zou je de Sukha Yoga website dan willen delen via social media.

Dit kan simpel door onder aan de pagina op b.v de Facebook icoon te klikken.

Yoga Lessen

De zomerlessen zijn in volle gang. Fijn om te merken dat mensen steeds meer yoga willen integreren in hun leven. Een uurtje per week op de mat, wordt voor sommigen meer en de behoefte om meer te weten en te ondervinden op yogagebied groeit.

Alle groepen lopen en er zijn nog steeds mensen die aanhaken om ook in de zomer door te gaan. Tot en met 16 september ben je welkom bij de zomer-yoga. Op de nieuwe website: www.intothecenter.nl staan alle lesdagen en lestijden vermeld. Via deze site kun je je digitaal aanmelden voor zowel yogalessen als massage.

Into the Center stopt niet. Vanaf september starten de reguliere groepen weer. Tot die tijd geniet van de zomer en van de yoga. Waar dan ook.

Namaste


Nieuw

olie-add

Into the Center massage – olie

In Thailand heb ik mij meer verdiept in de Thai Yoga Massage in combinatie met massage-olie. Into the Center heeft daardoor een olie kunnen samenstellen,vanuit een Thais familierecept dat generatie op generatie wordt doorgegeven en een prachtige heilzame en geneeskrachtige werking heeft op spieren en gewrichten. Uit eigen ervaring en inmiddels die van anderen kan ik zeggen: “Project geslaagd”.

De olie is te koop via de website of je kunt een bestelling plaatsen bij de yogales.

 

bestelknop


yoga-tassen-add

 Yogatassen

12,00 € bij Sukha Yoga.Gemaakt door de mensen van Thai Child Development Foundation (TCDF).

De opbrengst gaat volledig naar de Thaise kinderen van de stichting.

bestelknop

Chitta-vrtti-nirodha

De Yogi laat zich niet storen door invloeden van buitenaf. Je geest gericht concentreren zonder daarbij afgeleid te worden . Yoga is enorm in populariteit toegenomen. In deze tijd van stress en drukte in ons dagelijks leven, het computertijdperk / internet, multi-tasken, enzovoort, vul zelf maar in, zijn steeds meer mensen op zoek naar momenten van ontspanning, rust  en bezinning. In het westen denken mensen vaak dat yoga bestaat uit het doen van lichaamsbeweging. Maar de naam yoga is ontleend aan het woord yuj (Sanskriet) wat wordt vertaald als verbinden / herenigen. Verbinden van lichaam en geest, je gedachten centreren  en concentreren op jezelf. Omdat het een hele opgave is de constante beweging van je gedachtenstroom rustig te krijgen, zijn er oefeningen ontwikkeld om deze staat te kunnen bereiken. De geest tot rust brengen is een tamelijk ongrijpbaar doel, het is veel gemakkelijker te werken met iets tastbaars  het lichaam en van daaruit te richten op iets ontastbaars   de stilte .

Iedereen heeft de neiging zijn gedachten te laten afdwalen naar het verleden of de toekomst, dat is een heel natuurlijk proces. Maar wij bestaan uitsluitend in het heden. En door volledige concentratie en volledige aandacht zijn wij in het heden en is binnenin stilte. Hatha yoga is een vorm van yoga die volharding, inspanning en discipline vraagt om uiteindelijk meer en meer bewust te worden van ons lichaam. Door volledig geconcentreerd te zijn op het lichaam en de ademhaling wordt je geest naar dit moment gebracht. Daardoor vallen zorgen weg en hoef en moet je verder niets meer. Een van de redenen waarom yoga je zo kan opkikkeren is omdat, al is het maar voor een ogenblik, er alleen nu is. Steeds als je in het nu bent laat je teveel aan bagage achter. Misschien zeul je die koffer later weer met je mee maar waar het om gaat is dat je het een moment hebt kunnen laten staan. Uiteindelijk zul je steeds vaker en langer stress weten te verminderen en beter te kunnen ontspannen in dit moment.

  


 Oceaan van Rust

Sukha Yoga – Thai Yoga Massage 

Into the Center is een samenwerking aangegaan met yoga en meditatiewinkel Oceaan van Rust.
Oceaan-yogamatten-add
Sukha Yoga – Thai Yoga Massage
Meer informatie over Thai Yoga Massage kun je lezen hier op de website.
Klik op onderstaand plaatje om direct naar de pagina te gaan.

YOGA IN THAILAND
In de maanden april – juni  verzorg ik, samen met de mensen van de stichting, yoga lessen en yoga-arrangementen op een prachtige plek midden in de regenwouden van Thailand.
De opbrengst van de yoga-arrangementen komt ten goede aan de projecten en de kinderen van de stichting.
Ben je in Thailand of heb je plannen om te gaan,  klik dan hier voor meer informatie .
lotus1
 mailing2

NIEUWSBRIEF INTOTHECENTER

 

 

 

Geplaatst in Algemeen en getagd met .